onsdag den 16. december 2009

Mere klima både opvarmning og lidt snevejr


Jeg var inde at se en film der hed "Into Eternity", en dokumentar om deponering af radioaktivt affald, inden da talte Ian Dunlop om nogle af de problemer der var i forhold til at vi bruger mere og mere energi og vi til stadighed vil få brug for mere og en lang række af problemer det medfører. At vi idag ser klimaændringer som vi havde troet først ville komme om 50 år, at den grænse med 2 grader som man snakker om til COP 15, den burde ligge på 1 grad og at i stedet for at presse planeten yderligere ved at lade CO2 udslip osv stige, dog i begrænset omfang, så burde vi hellere se på om vi kunne få det ned på et niveau hvor det er holdbart ud i fremtiden.
Filmen handlede om at radioaktivt affald skal deponeres i 100.000 år før det ikke længere er farligt. Lige nu er der mange hundrede tons radioaktivt affald og man har endnu ikke noget pernament sted der kan holde det. I Finland er man ved at lave et sted et par km nede i klipperne, som vil være færdigt engang i det 22 årh, men det vil ikke kunne rumme det hele. Hvad gør man derefter? Vil efterfølgende generationer finde det og tro at det er pyramider man har fundet, når nu det er så godt gemt af vejen? Hvordan advarer man efterfølgende generationer om hundrede af år, tusindere eller titusindere af år? Hvilket sprog skal det være på?
Pyramiderne var der også advarsler om død og forbandelser, alligevel udgravede man dem og det er "kun" tusinder af år siden. Eller skal man begrave og gemme det fra fremtidens generationer. Det var meget tankevækkende.

På Rådhuspladsen er der jo udstilling om forskellige alternative løsninger til det med energi osv.
B.la. en eldrevet motorcykel. Hvis nogen ser Discovery Chanel i ny og næ, vil man kunne se noget der hedder Orange County Choppers (OCC). Noget med nogle temperamantsfulde mekanikere, der laver fede motorcykler.


OCC

Politi er der massere af over det hele, også ca 4.000 Hjemmeværnsfolk.

Så fik vi sne. Dette er taget 5 min efter det holdt op.... Så det var en kort fornøjelse

Men så kom der sne igen

Og det blev liggende


Kattene nyder det

Selvom det hurtigt kan blive for koldt for poterne

Måske bliver det alligevel hvid jul i år?

Ingen kommentarer: