onsdag den 5. september 2007

FLERE ØRREDER!!!


Vi tog tilbage til Kangia fjorden for en weekend, for at fange ørreder. Tobias, Flemming-fys, Jonas som er medicinstuderende og så mig.
Denne gang en lørdag-søndag og sammen med nogen der havde et velfungerende camera, så jeg fik rent faktisk billeder af turen.

Lørdag eftermiddag sejlede vi ud, vejret var dejligt og man kunne mærke at det ville blive en god weekend.
Vi slog telt op og gik lidt op og fiskede lidt. Vi fik 4-5 ret pæne ørreder, jeg fangede ingen af dem.
Om natten var det ret koldt og næste morgen gik vi et par timer op til et sted hvor der skulle være godt, og gik så gradvis længere og længere op.
Vi fangede en del og til sidst fandt vi et sted hvor vi flåede dem op i stor stil. Vi var helt kvæstede i armene af at hive dem op - heldigvis faldt mange af dem af og efter at vi havde fanget de første 30-40 stk inden frokost lavede vi en "regl" om at vi kun ville have de største af dem, intet under 1 kg og 40 cm så vi smed rigtig mange ud.
Vi fiskede som besatte og jeg knækkede endda spidsen af min fiskestang på et tidspunkt.
Da vi skulle ned igen måtte vi rense dem alle sammen og pakke dem i Flemmings rygsæk og nogle plasticposer, resten satte vi på nogle grene som vi flettede sammen, så der var et håndtag. Rygsækken begyndte at revne i bunden og måtte smides ud, hanken i begge poser gik i stykker og vi slæbte så vi var ved at dejse om. Heldigvis måtte vi ikke efterlade nogle af fiskene, for det ville være lidt en skam. På vej hjem mødte vi en enlig rensdyrkalv som fulgte efter os, den kom ret tæt på og gik hele tiden 20-30 meter bag ved os - ikke så sund adfærd midt i jagtsesonen...
Turen hjem var lidt bøvlet men da vi kom hjem til Maniitsoq og de var fileteret var der over 30 kg filet'er. Så der har været jævnt mange fisk.
De er så blevet fileteret, saltet og skal nu ryges.

Ingen kommentarer: